Hopp til hovedinnhold

Vi er de eneste i Vestfold som har det

 

Navigasjonssti

Hjem / Nyheter / Vi er de eneste i Vestfold som har det
Vi er eneste i Vestfold som har det

Vi er de eneste i Vestfold som har det

Artemis gynekologiske senter har et Andrologisk laboratorie som det eneste i Vestfold godkjent av Helsedirektorate for håndtering av celler og vev. Med andre ord kan vi forbehandle(vaske) sæd fra mannlig partner og sette den inn i kvinnen, såkalt partnerdonasjon eller inseminasjon.

En slik godkjenning trenger en viss kompetanse og tilrettelagte omgivelser på laboratoriet. Normalt tilbys dette kun ved fertilitetsklinikker. Alle fertilitetsklinikker i Norge er godkjent av Helsedirektoratet.

Vi på Artemis har denne kompetansen.  I tillegg, med en slik godkjenning, forplikter vi oss til å kvalitetsikre alle våre prosedyrer og rutiner.

I sædanalysen,som vi  tilbyr på laboratorie, vil prøven forbehandles på samme måte og med bruk av samme dyrkingsvæsker, som brukes på en fertilitetsklinikk.  Slik forbehandles sædprøven før den skal brukes for befruktning i IVF-/ICSI-behandling.

Vil du/dere vite hvor mange sædceller prøven inneholder eller planlegger dere prøverørsforsøk? Vi har kompetanse til å hjelpe du/dere.